Dr. Gógl Álmos

vagyok, a Sport&Balance Sportegészségügyi Centrum vezető orvosa. Sport-, sürgősségi- és családorvoslás területen van tapasztalatom, melyet Magyarországon kívül Angliában szereztem, 2018 januárjától kizárólag itthon praktizálok. A brit University of Bath-on szerzett posztgraduális diploma mellett a legkülönfélébb képzések segítségével bővítem folyamatosan a tudásomat. 

 

Korábban magam is versenyszerűen sportoltam, nemzetközi szinten sikerült kvalifikálnom. Így nem véletlen, hogy korábban a Vitorlás Szövetség, jelenleg a Magyar Karate Szövetség Olimpiai Válogatott keretorvosa vagyok.

 

Főbb szakterületeim:

Sportág specifikus teljesítményélettani és mozgásszervi felmérések egyének és csapatok részére.

PCMA (Pre Competition Medical Assessment), azaz a sportolás megkezdése előtti vagy időközi konzultáció a lehetséges kockázatok felmérésére. (Nem azonos a versenyengedély kiadásával!)

Személyre szabott prevenciós programok. „Az a sportoló, aki nem vesz részt sérülés megelőző programban vagy nem tartja be annak utasításait, egyszerűen nem lesz hatékony ” FIFA Diploma in Football Medicine. 

Tanácsadás anti-dopping és legális teljesítményfokozás kérdéseiben.

RTP (Return to Play), azaz betegség vagy sérülés megjelenése esetén az aktív sportba történő mielőbbi biztonságos visszatérés folyamatának és idejének meghatározása, vezetése, különösen fejsérülések esetén.

Túlterheléses ártalmak diagnosztikája és kezelése

Sportgenetikai felmérés genetikus szakértő közreműködésével.

 

Dr. Gógl Álmos

 
  • BALANCE MOZGÁSTERÁPIÁS ÉS SPORTPREVENCIÓS KÖZPONT
  • 1122 Budapest,
    Szamos u. 2/C
    (Budai Tenisz Centrum épülete)