Dr. Gógl Álmos

vagyok, a Sport&Balance Sportegészségügyi Centrum vezető orvosa.

Sport-, sürgősségi- és családorvoslás területen van tapasztalatom, melyet Magyarországon kívül Angliában szereztem, 2018 januárjától kizárólag itthon praktizálok. A brit University of Bath-on szerzett posztgraduális diploma mellett a legkülönfélébb képzések segítségével bővítem folyamatosan a tudásomat.

Korábban magam is versenyszerűen sportoltam, nemzetközi szinten sikerült kvalifikálnom. Így nem véletlen, hogy korábban a Vitorlás Szövetség, jelenleg a Magyar Karate Szövetség Olimpiai Válogatott keretorvosa vagyok.

Főbb szakterületeim:
– Sportág specifikus teljesítményélettani és mozgásszervi felmérések egyének és csapatok részére.
– PCMA (Pre Competition Medical Assessment), azaz a sportolás megkezdése előtti vagy időközi konzultáció a lehetséges kockázatok felmérésére. (Nem azonos a versenyengedély kiadásával!)
– Személyre szabott prevenciós programok. „Az a sportoló, aki nem vesz részt sérülés megelőző programban vagy nem tartja be annak utasításait, egyszerűen nem lesz hatékony ” FIFA Diploma in Football Medicine.
– Tanácsadás anti-dopping és legális teljesítményfokozás kérdéseiben.
– RTP (Return to Play), azaz betegség vagy sérülés megjelenése esetén az aktív sportba történő mielőbbi biztonságos visszatérés folyamatának és idejének meghatározása, vezetése, különösen fejsérülések esetén.
– Túlterheléses ártalmak diagnosztikája és kezelése
– Sportgenetikai felmérés genetikus szakértő közreműködésével.