A konzultáció során kulturált környezetben, 30 percben megbeszéljük a problémát, ami miatt felkerestél. Megvizsgállak, amennyiben pedig szükséged van kezelésre gyógyszerre, vagy további vizsgálatra azt felírom neked. Ha mozgástervre van szükség, azt is megkapod írásban. A konzultáción lehetőséged van minden kérdésedet feltenni. A cél az, hogy elégedetten, és a fejlődés vagy gyógyulás útjára lépve távozz.

Hogyan készülj fel a konzultációra?

Keresd meg a problémáddal kapcsolatos előző orvosi papírokat, zárójelentést, röntgeneket, stb., és szedd össze a gondolataidat a problémádról, próbáld megfogalmazni magadnak mi az amiben tudok segíteni. Az se baj ha ez nem sikerül, akkor majd kitaláljuk együtt, van hogy csak érzed, hogy valami nem jó, pl. nem megy az edzés, de nem tudsz konkrét panaszt felhozni, ilyen esetben megfelelő kérdésekkel felszínre tudjuk hozni a problémát, amire aztán már könnyű lesz megoldást találni.

Mit várj a konzultációtól?

Leginkább a probléma megoldását amivel hozzám fordultál. Fontos, hogy ne várj azonnali eredményt, ritka az olyan probléma amivel eljössz beszélgetünk róla és megoldódik. Konzultáció típustól és problémától függően, edzéstervet, edzésjavaslatot, terápiás tervet, kivizsgálási tervet diagnosztikai tervet rakunk össze az első alkalommal, amit aztán egyedül vagy segítséggel végigcsinálsz. Az első konzultációt követheti kontroll vzit, amennyiben vissza kell ellenőrizni a javulást, vagy szükség van további vizsgálatokra a pontos eredményhez.

Hogyan használd a konzultáció eredményét?

Fontos, hogy tartsd be a javasolt dolgokat, pl. diétát, mozgásprogramot, ha pihentetni kell egy sérülést akkor tartsd be a pihenőidőt. Végezd el az előírt feladatokat, szedd a felírt gyógyszereket. Amennyiben nem tapasztalsz javulást, vagy nem az történik amit megbeszéltünk, jelentkezz!