Teniszkönyök

teniszkönyök kezelése sportolóknál

Kialakulása

Az alkar feszítő izmai a könyökízület külső felületéről erednek, és túlterhelés eredményeként,  gyakran előfordul az úgynevezett epicondylitis lateralis, vagyis teniszkönyök. A probléma ilyenkor a feszítő inak eredésénél jelentkező krónikus elváltozás úgynevezett tendinopathia, ami kezdetben mozgás közben, később nyugalomban is fájdalmas, akadályozza a csukló hátrafelé hajlítását és a szorítást. 

Vizsgálata

  • A teniszkönyök fizikális vizsgálattal diagnosztizálható, megerősítésre és egyéb problémák kizárására hasznos a röntgen, ultrahang és az MRI vizsgálat.

Foglaljon időpontot konzultációra

Foglaljon időpontot konzultációra, amely során diagnosztizáljuk problémáját. Amennyiben lehetséges, már kezelést is alkalmazunk, valamint több opciót is felkínálunk gyógyulásra!
Foglaljon időpontot

A teniszkönyök kezelése

teniszkönyök kezelése dr gogl

A teniszkönyök kezelésére gyógytorna, fizikoterápia, az úgynevezett Non-Steroid Gyulladásgátlók mint például az Ibuprofen és különböző injekciós eljárások (kollagén, szteroid, hyaluron tendon) alkalmazhatók, bizonyos esetekben száraz tű technikával is lehet eredményt elérni. Sebészi beavatkozásra csak ritkán van szükség. Brace (rögzítő) használata csökkentheti a fájdalmat, és segíti a pihentetést.

Nem talált megoldást problémájára?

Írjon nekünk üzenetet az alul lévő űrlapon keresztül vagy olvassa tovább blog bejegyzéseinket!

Hogyan készülj a teljesítménydiagnosztikai vizsgálatra?

Miért hasznos a teljesítménydiagnosztikai vizsgálat? Hogyan készülj fel az teljesítménydiagnosztikai vizsgálatra? Melyik érték mit jelentí?

Sérülések gyorsabb gyógyulása

Sérülések gyors, hatékony gyógyítása, a fájdalom enyhítése. Mikor érdemes szakemberhez fordulni? Hogy tud segíteni egy szakember? Kattints!
+36
Milyen szolgáltatást szeretne?