Mi az a Spinal Mouse?

Spinal mouse - megoldás gerincfájdalomra
  • Az IDIAG 360 spinal mouse vizsgálóeszköz a gerinc statikus és funkcionális vizsgálatára szolgáló biomechanikai mérőeszköz. A mérés non-invazív és sugárzásmentes, vagyis semmilyen egészségre ártalmas hatása, kockázata nincs a vizsgálatnak.
  • A spinal mouse nemzetközileg elfogadott mérőeszköz a gerinc vizsgálatára, a tartás helyességéről és a gerinc mobilitásáról ad képet.
  • A spinal mouse segítségével meg tudjuk vizsgálni a gerinc mobilitását és a gerinc szegmenseinek egymáshoz való viszonyát.
  • Szemből és oldalról is vizsgálja a gerincet.
  • Terhelés alatti vizsgálat is történik (Matthias teszt), ennek lényege, hogy a gerinc tartóelemeinek stabilitásáról ad képet.

 

Mire jó ez a vizsgálat?

A spinal mouse eszközzel történő vizsgálat eredményeként látjuk a gerinc funkcionális állapotát, a teljes gerincoszlop normális állapottól történő eltéréseit, és egyenként látjuk az egyes csigolyák közötti eltéréseket, elcsúszásokat.

Az eredmények ismeretében összetudjuk állítani a mérőeszközhöz tartozó szoftver segítségével az optimális gyakorlatokat, amelyek a hibák korrekcióját segítik és a gerincet védő, stabilizáló izomzat erősítéséhez maximálisan hozzájárulnak. A gyakorlatokat a konzultáció során megbeszéljük és írásban is megkapja a lelettel együtt páciens.

Gyógytornász segítségével lehetőség van néhány alkalommal betanulni a gyakorlatokat, amennyiben igény van rá videofelvétel is készíthető, így könnyen lehet otthon végezni a tornát. Természetesen van lehetőség rendszeres vezetett gerincjavító edzésre is gyógytornászaink segítségével.

Kinek és mikor ajánlott a Spinal Mouse vizsgálat?

spinal mouse
  • gerincfájdalom, derékfájás fennállásakor
  • megelőzésre: tünetmentes esetben is hasznos lehet, mivel a gerincfájdalom sokszor már a régóta fennálló tartáshiba következményeként jelenik meg, az időben elvégezett vizsgálat segítségével ez megelőzhető
  • különösen fontos a rendszeres sport megkezdése, vagy újrakezdése előtt, hiszen ilyenkor az addig rejtetten álló hibák manifesztálódhatnak és fájdalmat, tünetet okozhatnak
  • kezelés meghatározására, diagnosztikára
  • kezelés hatékonyságának, a változásoknak a nyomon követésére. Előnye, hogy korlátlan számban ismételhető
Vizsgálat ára

Foglaljon időpontot konzultációra

Az első konzultáció során diagnosztizáljuk problémáját. Amennyiben lehetséges már kezelést is alkalmazunk, valamint több opciót is felkínálunk gyógyulásra!
Időpont foglalás
+36
Milyen szolgáltatást szeretne?