Golfkönyök

golfkönyök

Kialakulása

Az alkar hajlító izmai a könyökizület belső felületéről erednek, és túltehrelés eredményeként,  gyakran előfordul az úgynevezett epicondylitis medialis, vagyis golfkönyök. A probléma ilyenkor a hajlító inak eredésénél jelentkező krónikus elváltozás úgynevezett tendinopathia, ami kezdetben mozgás közben, később nyugalomban is fájdalmas, akadályozza a csukló lefelé hajlítását és a szorítást.

Vizsgálata

  • A golfkönyök fizikális vizsgálattal diagnosztizálható, megerősítésre és egyéb problémák kizárására hasznos a röntgen, ultrahang és az MRI vizsgálat.

Foglaljon időpontot konzultációra

Foglaljon időpontot konzultációra, amely során diagnosztizáljuk problémáját. Amennyiben lehetséges, már kezelést is alkalmazunk, valamint több opciót is felkínálunk a gyógyulásra!
Foglaljon időpontot

A golfkönyök kezelése

golf könyök kezelése

A golfkönyök kezelésére gyógytorna, fizikoterápia, az úgynevezett Non-Steroid Gyulladásgátlók mint például az Ibuprofen és különböző injekciós eljárások (kollagén, szteroid, hyaluron tendon) alkalmazhatók, bizonyos esetekben száraz tű technikával is lehet eredményt elérni. Sebészi beavatkozásra csak ritkán van szükség. Brace (rögzítő) használata csökkentheti a fájdalmat, és segíti a pihentetést. 

Központunkban kaphatóak Rex-San csukló-, könyök-, térd- és egyéb testrész rögzítők!

A konzultációt követően segítünk kiválasztani a legmegfelelőbbet és a helyszínen egyből meg is vásárolhatóak!
Érdekel
+36
Milyen szolgáltatást szeretne?