A nem-sebészi sportorvoslásban használt injekciók

Sportorvoslás injekcio

Sportorvosi központunk a nem-sebészi sportorvoslásra specializálódott, de ez nem azt jelenti, hogy nem foglalkozunk mozgásszervi fájdalommal. 

Az injekciós kezelések szerepe

A mozgásszervi fájdalmak többségét hatékonyan lehet úgynevezett konzervatív terápiával kezelni, azaz a műtét az esetek egy részében elkerülhető, vagy meghosszabbítható a műtét előtti idő és javítható az élet minősége.

Ez igaz az akut sérülésekre, húzódásokra, ficamokra, a krónikus problémákra, éa az ízületek kopására is.

A műtétek időpontja, ideértve a protézis beültetését is, kitolható megfelelő nem sebészi technikák alkalmazásával.

Foglaljon időpontot konzultációra

Amennyiben úgy érzi szüksége van injekciós kezelésre, foglaljon időpontot konzultációra, amely során segítünk problémája megoldásában.
Időpont foglalás

Ízületek injekciós kezelése

injekciós kezelések
Áraink

Száraztűs, akkupunktúrás, dextrose és kollagénkezelések

A különböző injekciókat sokféle indikációval használják a sportorvoslásban. A legegyszerűbb forma a száraz tűvel történő kezelés és az akupunktúra, amikor a sérült terület úgynevezett triggerpontjait ingereljülk a tűvel, hatóanyag beadása nélkül. Ez a módszer az izmok tónusát és keringését segít megváltoztatni, ezzel járul hozzá a fájdalom megszüntetéséhez és az adott terület regenerációjához.

A következő lépcső amikor a regeneratív medicina részeként dextrose oldatot vagy kollagént fecskendezünk a sérült terület fölé, ezzel indítva el a regenerációs folyamatokat. Ezek a technikák elsősorban az izmok fájdalmára, az ízületeket stabilizáló szalagok regenerációs folyamataira hatnak, ezzel segítve az ízület stabilitását és regenerációját. Jól alkalmazhatók a nyaki és az ágyéki gerinc fájdalmainál, a térd és a könyökfájdalmak esetében. A száraztűs, az akkupunktúrás a dextrose és kollagénkezelések nagy előnye, hogy gyakorlatilag nincs szövődmény, mellékhatás.

PRP terápia

PRP kezelés

 

 

A regenerációs orvoslás eszköze az úgynevezett PRP, vagyis platelet rich plasma terápia, amikor a páciens saját véréből vonjuk ki azt a részt ami gazdag növekedési faktorokban és vérlemezkékben, ennek beadása a sérült izom, ín, vagy ízület területére megindítja a terület szöveteinek regenerációját, ezzel hozzájárul a gyógyuláshoz és hatékony fájdalomcsillapítóként működik.

Viszkoszuplementációs kezelések

Az úgynevezett viszkoszuplementációs kezeléseket elsősorban a térd, a csípő és a váll krónikus kopásánál alkalmazzuk, amikor az ízületbe fecskendezzünk olyan anyagokat, amik segítik az ízfelszínek egymáson történő elcsúszását, hasonlóan, mint amikor a motorolaj keni a dugattyúkat, vagy a csapágyak zsírozásához.

Az ízületi felszínek egymáson történő elcsúszásának segítsége csökkenti a fájdalmat és hónapokkal, akár évekkel kitolhatja az ízületi protézisek beültetését. A viszkoszuplementációs kezelések előnye, hogy a beadott hatóanyagnak gyakorlatilag mellékhatása nincs, legnagyobb kockázatuk, mint minden ízületi injekciónál az ízület elfertőződése, úgynevezett szeptikussá válása lehet, a kockázat azonban a megfelelő technika segítségével minimalizálható.

Ízületi szteroid injekciós kezelések

ízületi szteroid injekciós kezelések

Az úgynevezett ízületi szteroid injekciós kezelésekesetében a kockázat már magasabb, ezek a kezelések nagyon hatékonyak, lokális fájdalomcsillapítóval történő alkalmazás esetén szinte azonnal megszűntetik a fájdalmat, azonban sajnos számos mellékhatásuk van.

A lokálisan beadott kortikoszteroid felszívódik és az egész testben kifejti a hatását, továbbá az ízület lokális védekezését is csökkenthetik. Ennek ellenére használatuk hatékonyságuk miatt elterjedt, alkalmazásukat a kockázat és a terápiás nyereség mérlegelése után érdemes eldönteni. A nem-sebészi sportorvoslásban alkalmazott injekciók beadásának hatékonyságát nagymértékben növeli, az ultrahang használata, ilyenkor a beadáskor pontosan látszik mely területekre kerül a hatóanyag

Foglaljon időpontot konzultációra

Amennyiben úgy érzi szüksége van injekciós kezelésre, foglaljon időpontot konzultációra, amely során segítünk problémája megoldásában.
Időpont foglalás

Hogyan készülj a teljesítménydiagnosztikai vizsgálatra?

Miért hasznos a teljesítménydiagnosztikai vizsgálat? Hogyan készülj fel az teljesítménydiagnosztikai vizsgálatra? Melyik érték mit jelentí?

Sérülések gyorsabb gyógyulása

Sérülések gyors, hatékony gyógyítása, a fájdalom enyhítése. Mikor érdemes szakemberhez fordulni? Hogy tud segíteni egy szakember? Kattints!
+36
Milyen szolgáltatást szeretne?